Blog

Οι e-δικοί για την ασφάλεια σου,  είναι εδώ!

Κάνε τώρα εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεσαι, να συγκρίνεις και να εξοικονομείς!

Βρες το καλύτερο online στεγαστικό δάνειο & Tips για ευκολότερη έγκριση δανείου!

Βρες το καλύτερο online στεγαστικό δάνειο & Tips για ευκολότερη έγκριση δανείου!
Ημ/νία: March 11, 2024
Κατηγορία: Χρήμα

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να κάνεις online την αίτηση και για στεγαστικό δάνειο;

Πλέον η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε προέγκριση του δανείου online, όχι μόνο για τα καταναλωτικά δάνεια, αλλά και για τη χρηματοδότηση αγοράς νέας κατοικίας.

Η νέα γενιά προϊόντων αγοράς κατοικίας έρχεται για να απλοποιήσει τη διαδικασία της αίτησης στεγαστικού δανείου και για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Ωστόσο, ξέρουμε πως είτε διαδικτυακά, είτε από κατάστημα, εσύ θέλεις να βρεις την καλύτερη τράπεζα για στεγαστικό δάνειο, κάτι που θα το καταφέρεις μόνο αν συγκρίνεις όλες τις επιλογές.

Βασικά σημεία για τον υπολογισμό του δανείου

Από πού ξεκινάς; Καταρχάς, αναζήτησε τα καλύτερα επιτόκια στεγαστικών δανείων και έπειτα βρες το ποσό που μπορείς να δανειστείς ρωτώντας μας.

👉 Να θυμάσαι ότι ένας δανειστής θα πρέπει πρώτα να ελέγξει την πιστοληπτική σου ικανότητα, αν δηλαδή πληρώνεις στην ώρα σου τα χρέη που έχεις. Στη συνέχεια:

 • Θα επεξεργαστεί την αίτηση δανείου για να σου δώσει ένα ακριβές επιτόκιο.
 • Εφόσον το επιτόκιο σε ικανοποιεί, μπορείς να δεχτείς.

Online στεγαστικά δάνεια ανά τράπεζα

Ποιες τράπεζες έχουν ξεκινήσει την ασχολία με τα online στεγαστικά δάνεια; Τι παρέχουν; Ας δούμε τι ισχύει μέχρι στιγμής:

#1 Εθνική Τράπεζα

Έχει η Εθνική Τράπεζα το ανταγωνιστικό επιτόκιο που ψάχνεις; Αν ναι, τότε μπορείς να ξεκινήσεις την αίτηση και online μέσω i-bank για τα δάνεια:

 • Εστία Προνόμιο και
 • Εστία Πράσινη

Ουσιαστικά, υποβάλεις την αίτηση από τον υπολογιστή, ανεβάζοντας το εκκαθαριστικό σου και η προέγκριση του στεγαστικού δανείου γίνεται διαδικτυακά εντός 5 ημερών το πολύ.

Στη συνέχεια μπορείς να προχωρήσεις σε προσύμφωνο, να προσκομίσεις τους τίτλους (συμβόλαια, κατόψεις) του ακινήτου, ώστε να προχωρήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος.

#2 Eurobank

Μπορείς να κάνεις αίτηση με βιντεοκλήση μέσω v-Banking εφόσον είσαι πελάτης της Eurobank και έχεις κωδικούς e-Banking για στεγαστικό δάνειο με σκοπό:

 • Αγορά
 • Κατασκευή
 • Επισκευή

#3 Άλλες τράπεζες

Η Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Attica Bank, HSBC και Optima δεν διαθέτουν ακόμη τη δυνατότητα διαδικτυακής αίτησης για στεγαστικό δάνειο. Δηλαδή, παραμένουν στον παραδοσιακό τρόπο αιτήματος στεγαστικού δανείου μέσω καταστήματος ή τηλεφωνικά.

Όμως, συμπερίλαβε πάντα όλες τις διαθέσιμες επιλογές στην αναζήτησή σου, ώστε να βρεις την κατάλληλη για σένα ευκαιρία.

Στην πλατφόρμα μας μπορείς να ενημερωθείς χωρίς κανένα κόστος για την πληροφορία που ψάχνεις πάντα με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Πώς θα γίνει η έγκριση του δανείου σου ευκολότερα;

Ας δούμε μαζί τους τρόπους με τους οποίους θα λάβεις ευκολότερα την έγκριση στεγαστικού δανείου. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου προτού υποβάλεις αίτηση. Συγκεκριμένα:

Όσα πρέπει να προσέξεις πριν την αίτηση

 • Τακτοποίησε άλλα χρέη που προέρχονται για παράδειγμα από μία πιστωτική κάρτα ή από ένα φοιτητικό δάνειο.
 • Φτιάξε καλό ιστορικό αποπληρωμής, διότι από αυτό θα κρίνουν αν μπορείς να αποπληρώσεις το δάνειο. Να θυμάσαι πως η τράπεζα έχει το δικαίωμα να εξετάζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα και την πιστωτική συμπεριφορά σου.
 • Μην αναζητάς δάνειο από πολλές μεριές, μιας και για κάποιους δανειστές αποτελεί ένα κακό χαρακτηριστικό για τον δανειολήπτη.
 • Κλείσε παλιούς, ανενεργούς λογαριασμούς που μπορούν να δώσουν κακή εικόνα και να επηρεάσουν την πορεία της αίτησής σου.
 • Εξόφλησε κάθε λογαριασμό στην ώρα του.
 • Μείωσε τα έξοδά σου πριν κάνεις αίτηση για στεγαστικό δάνειο.

Επιπλέον προτάσεις για έγκριση δανείου

 • Πλήρωσε το ενοίκιο με την πιστωτική κάρτα στην ώρα του. Αυτό σημαίνει πως αν το παραλείψεις έστω μία φορά τότε μειώνει την πιστοληπτική σου ικανότητα. Επίσης, το ίδιο σημαντικό ρόλο παίζουν και οι υπόλοιπες συναλλαγές που κάνεις.
 • Πρόσθεσε ένα μεγαλύτερο ποσό στις καταθέσεις σου για πιο εύκολη έγκριση και αποδοχή, όπως και ένα καλύτερο επιτόκιο.
 • Ταξινόμησε τα χαρτιά σου για να επιταχύνεις τη διαδικασία με την αποστολή όλων των εγγράφων σε μία παρτίδα.
 • Δήλωσε ακριβώς το εισόδημά σου και μην το στρογγυλοποιείς.
 • Δήλωσε όλες τις οφειλές σου, αφότου ο δανειστής θα τα βρει όπως και να έχει.
 • Δώσε ειλικρινείς απαντήσεις για το πόσα ξοδεύεις.
 • Αν απορριφθείς μην κάνεις ξανά αίτηση σε διαφορετικό δανειστή, αλλά έλεγξε τι σε κάνει να φαίνεσαι αναξιόπιστος/ -η και ενίσχυσε την πιστοληπτική σου ικανότητα με τους παραπάνω τρόπους.

👀 Και τώρα που έμαθες τόσα tips, δες τι παίζει με τα στεγαστικά δάνεια! Σύγκρινε ανέξοδα όλα τα δάνεια από όλες τις τράπεζες. Αν νιώσεις πως βρήκες αυτό που σου ταιριάζει, μην χάνεις λεπτό! Πλέον είναι πιο εύκολο να επιλέξεις!

Τι προσφέρουμε; Τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη που έχεις ανάγκη σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά σου. Δεν είμαστε τυχαίοι! Παρέχουμε 35+ χρόνια τις υπηρεσίες μας ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Στην intrust νιώθεις ασφαλής και κερδίζεις!

Πηγή άρθρου

Share This