Blog

Οι e-δικοί για την ασφάλεια σου,  είναι εδώ!

Κάνε τώρα εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεσαι, να συγκρίνεις και να εξοικονομείς!

Καύσωνας & αυτοκίνητο: Τι πρέπει να προσέξεις

Ημ/νία: March 11, 2024
Κατηγορία: Αυτοκίνητο

Καθώς οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν, οι οδηγοί παντού αρχίζουν να βιώνουν τις επιπτώσεις του καλοκαιριού στα αυτοκίνητά τους. Οι καύσωνες έχουν ποικίλες συνέπειες για τα μηχανοκίνητα οχήματα – από την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και την πίεση των ελαστικών μέχρι τη μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Είναι σημαντικό να λάβεις μέτρα για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου και τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ακραίας ζέστης, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και για να ελαχιστοποιήσεις το κόστος συντήρησης στη συνέχεια.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε πώς οι οδηγοί μπορούν να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους για έναν καύσωνα, καθώς και θα μοιραστούμε μαζί σου συμβουλές για το πώς να παραμείνεις ασφαλής κατά την οδήγηση σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.

Πώς επιδρά η υπερβολική θερμότητα στον κινητήρα του αυτοκινήτου;

Η υψηλή θερμοκρασία αυτοκινήτου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη λειτουργία του κινητήρα. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ο κινητήρας μπορεί να υπερθερμανθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και διαρροές στα συστήματα ψύξης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σημαντική φθορά στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, επηρεάζοντας έτσι την απόδοσή του.

Για να μην φτάσει λοιπόν σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λάβεις κάποια μέτρα.

Έλεγξε τα επίπεδα των λιπαντικών και άλλων υγρών

Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της συντήρησης αυτοκινήτου και μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Έλεγξε το επίπεδο:

  • του λαδιού,
  • του ψυκτικού υγρού,
  • του υγρού φρένων και
  • του υγρού των υαλοκαθαριστήρων.

Αν ανακαλύψεις πως κάποιο από τα παραπάνω τελειώνει, πρέπει να αναπληρώσεις άμεσα.

Κάνε τακτική συντήρηση του συστήματος κλιματισμού

Ο καλοκαιρινός καύσωνας μπορεί να κάνει την οδήγηση δύσκολη και επικίνδυνη. Για αυτό το λόγο, το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της άνεσης και της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Όμως, για να λειτουργεί σωστά, το κλιματιστικό χρειάζεται τακτική συντήρηση. Η συντήρηση του συστήματος κλιματισμού περιλαμβάνει:

  • Την αναπλήρωση του ψυκτικού αερίου.
  • Τον καθαρισμό των φίλτρων και του κυκλώματος ψύξης.
  • Τον έλεγχο της κατάστασης των σωλήνων και των συνδέσμων.

Βεβαιώσου για τη σωστή πίεση ελαστικών

Η ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την οδήγηση. Οι επισκέψεις στο συνεργείο για την συντήρηση του αυτοκινήτου είναι σημαντικές, ωστόσο ένα θέμα που πρέπει να ελέγχεις τακτικά είναι τα ελαστικά.

Τα λάστιχα αυτοκινήτου πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και να έχουν τη σωστή πίεση καθώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια και την ευστάθεια στο δρόμο.

Επένδυσε σε μια καλή ηλιοπροστασία αυτοκινήτου

Η ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου είναι σημαντική για τη διατήρηση της κατάστασής του. Ένα καλής ποιότητας σκίαστρο είναι απαραίτητο για να προστατεύσεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου από τον ήλιο και να το διατηρήσεις δροσερό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Έτσι, θα αποφύγεις το «κάψιμο» των καθισμάτων και θα διατηρήσεις τα πλαστικά, το χρώμα και το σαλόνι του αυτοκινήτου σου σαν καινούργια. Αγόρασε ένα καλό σκίαστρο που θα σου προσφέρει την καλύτερη προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο.

Μην παρκάρεις όπου «χτυπάει» πολύ ο ήλιος

Το παρκάρισμα αυτοκινήτου είναι μια καθημερινή δραστηριότητα. Ωστόσο, παρκάροντας το αυτοκίνητό σου στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όπως ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή και τη φθορά των καθισμάτων.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να αποφεύγεις το παρκάρισμα στον άμεσο ήλιο και να αναζητάς σκιερά σημεία. Έτσι, θα εξασφαλίσεις την προστασία και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, καθώς και την άνεση σου όταν επιστρέφεις σε αυτό.

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του θερμότερες θερμοκρασίες και αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης του αυτοκινήτου. Γι΄ αυτό δράσε άμεσα και εφάρμοσε τα παραπάνω tips.

Για την ασφάλεια αυτοκινήτου όμως, δεν έχεις παρά να μπεις στο intrust.gr. Εδώ μπορείς να βρεις προσφορές από 29 διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες και να επιλέξεις εκείνο το πακέτο που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου!

Πηγή άρθρου

Share This