Στεγαστικό Δάνειο στα μέτρα σου

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της intrust είναι εδώ για να σε καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα, από την διαδικασία της αίτησης μέχρι την τελική εκταμίευση του δανείου σου, εντελώς δωρεάν!

Η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων της intrust έχει σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση και έγκριση του δανείου σου.

Πώς λειτουργεί

H intrust, έχοντας συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank ενεργώντας πάντα προς όφελος του υποψήφιου δανειολήπτη, αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει για λογαριασμό σου όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους σου.

Το τμήμα δανείων της intrust δεν επιτελεί κάποιο απλό ρόλο διακομιστή, αλλά είναι ενταγμένο μέσω της NLS ως επίσημο τμήμα των Εξωτερικών Δικτύων των Τραπεζών.

Είμαστε εξουσιοδοτημένοι χρήστες των τραπεζικών εφαρμογών και οι αιτήσεις καταχωρούνται απ’ ευθείας στις τραπεζικές πλατφόρμες, από τα γραφεία μας.

Διαθέτουμε καθημερινή και άμεση επικοινωνία κατά προτεραιότητα με τις αρμόδιες Κεντρικές Υπηρεσίες των Τραπεζών για την άμεση επίλυση κάθε ζητήματος.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της intrust έχουν σκοπό να σε καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα, από την διαδικασία της αίτησης μέχρι και την τελική εκταμίευση και να σου παρέχουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την επιλογή του πιο κατάλληλου προγράμματος χρηματοδότησης για εσένα, εντελώς δωρεάν!

Πιστοποιημένοι συνεργάτες της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank

Είμαστε εξουσιοδοτημένοι χρήστες των τραπεζικών εφαρμογών και οι αιτήσεις καταχωρούνται απ’ ευθείας στις τραπεζικές πλατφόρμες, από τα γραφεία μας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Δίπλα σου

Να σε βοηθήσουμε να βρεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει.

Ποιο Στεγαστικό Δάνειο Χρειάζεσαι;

Μπορείς να επιλέξεις ένα στεγαστικό δάνειο από τα ακόλουθα, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες:

Για Αγορά – Ανέγερση Ακινήτου

Η πιο συνηθισμένη χρήση του στεγαστικού δανείου είναι για την αγορά σπιτιού – νεόδμητου ή παλαιότερου – με ενέχυρο το ίδιο το σπίτι. Μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο και για την αγορά οικοπέδου ή/και την ανέγερση κατοικίας.

Για Ανακαίνιση – Επισκευή Ακινήτου

Θέλεις να μεταμορφώσεις την κατοικία σου και να ομορφύνεις τη ζωή σου μέσα σε αυτή; Με το στεγαστικό δάνειο ανακαίνισης, μπορείς να εκσυγχρονίσεις και να βελτιώσεις λειτουργικά ή αισθητικά, το σπίτι σου, χωρίς να επιβαρύνεις την καθημερινότητά σου.

Για Ενεργειακή Αναβάθμιση

Θέλεις να αποκτήσεις κατοικία υψηλής ενεργειακής κλάσης ή να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου και να μειώσεις τα κόστη του; Μπορείς να επιλέξεις ένα «πράσινο στεγαστικό δάνειο» ή στεγαστικό δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση.

Eπιχειρηματικό Δάνειο στα μέτρα σου

Χρειάζεσαι Κεφάλαιο κίνησης ή Χρηματοδότηση Επενδυτικών Σχεδίων ή κάποιο Πρόγραμμα Σε Συνεργασία Με Φορείς για να καλύψεις τις ανάγκες της επιχείρησής σου;

Συχνές Ερωτήσεις

Σε τι κατηγορίες χωρίζεται το στεγαστικό δάνειο;

Υπάρχουν 3 κατηγορίες στεγαστικών δανείων:

  1. Δάνειο για Αγορά – Ανέγερση Ακινήτου
  2. Ανακαίνιση – Επισκευή Ακινήτου
  3. Δάνειο για Ενεργειακή Αναβάθμιση Ακινήτου
Με ποιες τράπεζες συνεργάζεστε;

Έχουμε συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank. Ενεργώντας πάντα προς όφελος του υποψήφιου δανειολήπτη, αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε για λογαριασμό σου όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους σου.

Το τμήμα δανείων της intrust δεν επιτελεί κάποιο απλό ρόλο διακομιστή, αλλά είναι ενταγμένο μέσω της NLS, ως επίσημο τμήμα των Εξωτερικών Δικτύων των Τραπεζών.

Είμαστε εξουσιοδοτημένοι χρήστες των τραπεζικών εφαρμογών και οι αιτήσεις καταχωρούνται απ’ ευθείας στις τραπεζικές πλατφόρμες, από τα γραφεία μας.

Τι ισχύει για το δάνειο για αγορά κατοικίας;

Η πιο συνηθισμένη χρήση του στεγαστικού δανείου είναι για την αγορά σπιτιού – νεόδμητου ή παλαιότερου – με ενέχυρο το ίδιο το σπίτι. Η χορήγηση δανείου για αγορά σπιτιού γίνεται με την υποβολή αίτησης στην Τράπεζα για οικονομική προέγκριση. Αν το δάνειο εξασφαλίζεται με προσημείωση θα ακολουθήσει νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου. Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες σου δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσεις αρχική περίοδο Χαμηλής Εκκινήσεως: να καθορίσεις δηλαδή εσύ τη δόση του στεγαστικού δανείου σου σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σου για τα πρώτα έτη του δανείου προκειμένου να καλύψεις τις αυξημένες υποχρεώσεις της εγκατάστασης σε ένα καινούργιο σπίτι. Κάποιες τράπεζες δίνουν επίσης τη δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου χωρίς επιβάρυνση. Αν έχεις πάρει δάνειο για σπίτι είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσεις το ακίνητο για πυρκαγιά και σεισμό. Για την ασφάλιση του σπιτιού σου μπορείς να επιλέξεις όποια εταιρεία επιθυμείς κάνοντας έρευνα αγοράς και όχι αναγκαστικά την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα. Εκτός από την αγορά νεόδμητου ή παλαιότερου σπιτιού μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο και για την αγορά οικοπέδου ή/και την ανέγερση κατοικίας. Το δάνειο αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός «κανονικού» στεγαστικού δανείου όσον αφορά τα έτη διάρκειας και το επιτόκιο – η μεγάλη διαφορά είναι ότι η εκταμίευση του δανείου δεν γίνεται εφάπαξ αλλά τμηματικά. Η Τράπεζα δίνει κάθε τμήμα του δανείου αφού πρώτα ελέγξει την πρόοδο των εργασιών. Η τελευταία δε εκταμίευση γίνεται με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τι ισχύει για το δάνειο ανακαίνισης σπιτιού;

Θέλεις να μεταμορφώσεις την κατοικία σου και να ομορφύνεις τη ζωή σου μέσα σε αυτή; Με το κατάλληλο στεγαστικό δάνειο ανακαίνισης μπορείς να εκσυγχρονίσεις και να βελτιώσεις, λειτουργικά ή αισθητικά το σπίτι σου, χωρίς να επιβαρύνεις την καθημερινότητά σου. Για περιορισμένες εργασίες το στεγαστικό δάνειο μπορεί να χορηγηθεί χωρίς προσημείωση και έως του ποσού των 20.000 ευρώ με μικρή διάρκεια αποπληρωμής (π.χ. έως 8 χρόνια), ενώ για εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης χρειάζεται προσημείωση του ακινήτου. Στις εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνονται τα πάντα – από τους ελαιοχρωματισμούς και την αλλαγή δαπέδων, μέχρι την αντικατάσταση των σωληνώσεων. Ξυλουργικές εργασίες, γυψοσανίδες διακόσμησης, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτηση πλακιδίων και μαρμάρων είναι μόνο κάποιες από τις εργασίες που καλύπτονται. Επίσης, στεγαστικό δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού μπορούν να αιτηθούν και όσοι εκμεταλλεύονται ακίνητα (π.χ. μέσω airbnb).

Τι ισχύει για το δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση;

Θέλεις να αποκτήσεις κατοικία υψηλής ενεργειακής κλάσης ή να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου και να μειώσεις τα κόστη του; Μπορείς να επιλέξεις ένα «πράσινο στεγαστικό δάνειο» ή στεγαστικό δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση. Το ποσό του πράσινου δανείου και η διάρκειά του υπολογίζονται με βάση τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις και τα οικονομικά σου. Τα συγκεκριμένα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται για τοποθέτηση διπλών τζαμιών ή εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, αντικατάσταση λέβητα, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, αντικατάσταση κουφωμάτων και συστήματος θέρμανσης. Με τις εργασίες αυτές εξοικονομείς χρήματα χαμηλώνοντας τους λογαριασμούς σου και παράλληλα ανεβάζεις την εμπορική αξία του ακινήτου! Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα χρήματα που δίνονται μέσω των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» με επιδότηση του επιτοκίου.

Πληρώ τις προϋποθέσεις για να πάρω στεγαστικό δάνειο;

Τα κριτήρια που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για στεγαστικό δάνειο είναι:

  • το εισόδημά σου (μισθός, ενοίκια κλπ)
  • εγγυήσεις (αξία εξασφάλισης σπιτιού, cash collateral κλπ)
  • γενικότερη πιστοληπτική εικόνα (Τειρεσίας, υφιστάμενα δάνεια)

Θα πρέπει δηλαδή να έχεις επαρκές εισόδημα (με βάση τα κριτήρια διαβίωσης των τραπεζών) και αν είσαι κάτοχος άλλων δανείων οι συνολικές δόσεις που πληρώνεις να μην ξεπερνούν ένα ποσοστό του εισοδήματός σου γύρω στο 30%. Θα πρέπει επίσης να έχεις φροντίσει οι δανειακές υποχρεώσεις σου να είναι ενήμερες, ενώ η τράπεζα θα εξετάσει και το ιστορικό αποπληρωμής παλαιότερων δανείων.

Πόσο υψηλό στεγαστικό δάνειο μπορώ να πάρω;

Το ποσό του δανείου για αγορά κύριας κατοικίας δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα ποσοστό της εμπορικής της αξίας του ακινήτου και κυμαίνεται γύρω στο 80%. Επίσης, εξαρτάται από τους όρους του δανείου (π.χ.: αν ψάχνεις για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας), τις εγγυήσεις και εξασφαλίσεις, καθώς και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Τι επιτόκια στεγαστικών δανείων υπάρχουν (και ποιο να διαλέξω);

#1 Δάνειο Σταθερού επιτοκίου

Το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου είναι σταθερό (σταθερή δόση) καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου (για συμφωνημένο χρονικό διάστημα) αλλά υψηλότερο από αυτό του κυμαινόμενου.

Εάν θέλεις να ξέρεις ακριβώς τι θα πληρώνεις κάθε μήνα και να προστατευμένος/η από τις διακυμάνσεις του επιτοκίου με βάση τη διεθνή αγορά, τότε το σταθερό επιτόκιο στεγαστικού δανείου είναι η καλύτερη επιλογή.

#2 Δάνειο Κυμαινόμενου επιτοκίου

Το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικού δανείου είναι συνήθως χαμηλότερο, αλλά επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των επιτοκίων διεθνώς που σημαίνει ότι η δόση μπορεί να αυξομειώνεται.

Το κυμαινόμενο επιτόκιο καθορίζεται με βάση το Euribor (το οποίο σήμερα είναι αρνητικό) συν ένα περιθώριο (spread) που βάζει η Τράπεζα και την υποχρεωτική από το νόμο εισφορά, για να φτάσει τελικά μεταξύ 2,5%-4,5%.

Εάν προτιμάς η δόση του δανείου σου να διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς (πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύεσαι από την άνοδο των επιτοκίων αλλά επωφελείσαι από ενδεχόμενη πτώση τους), τότε μπορείς να επιλέξεις το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικού δανείου.

Το συγκεκριμένο επιτόκιο αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για σένα που έχεις σκοπό να εξοφλήσεις πρόωρα το δάνειό σου, καθώς κατά τη διάρκεια ισχύος του κυμαινόμενου επιτοκίου η ολική ή μερική προεξόφληση του δανείου γίνεται χωρίς κόστος.

#3 Δάνειο Σταθερού Αρχικού επιτοκίου

Στην περίπτωση του συνδυασμού, τα πρώτα έτη (συνήθως 1-3) τοκίζονται με ένα σχετικά χαμηλό σταθερό επιτόκιο στεγαστικού δανείου, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε κυμαινόμενο μέχρις ότου το δάνειο αποπληρωθεί. Επιτρέπεται η επιλογή της περιόδου του σταθερού επιτοκίου.

Πώς θα εξοφλήσω το στεγαστικό μου δάνειο;

Η εξόφληση του στεγαστικού δανείου γίνεται:

 • Με δόσεις που πληρώνονται κάθε μήνα και οι οποίες περιλαμβάνουν την εξόφληση του τόκου και ενός μέρους του κεφαλαίου του δανείου.
 • Με πρόωρη αποπληρωμή, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση μέρους ή ολόκληρου του στεγαστικού δανείου.

Κάποιες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια έως 40 ετών μιας Περιόδου Χάριτος, όπου μπορούν να πληρώνουν μόνο τους τόκους του δανείου τους.

Πότε θα αποπληρώσω το στεγαστικό δάνειο;

Η διάρκεια αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου εξαρτάται από:

 • Τη δόση που πληρώνεις κάθε μήνα
 • το είδος του επιτοκίου

Θα χρειαστεί να δηλώσεις στην τράπεζα έναν καταθετικό λογαριασμό όπου θα γίνονται αυτόματα οι μηνιαίες πληρωμές του δανείου σου.

Στη λήξη του δανείου η ηλικία του πρωτοφειλέτη δεν πρέπει να είναι πάνω από 75 ετών, ωστόσο αυτό το κριτήριο μεταβάλλεται από τράπεζα σε τράπεζα.

Πώς υπολογίζονται οι δόσεις;

Οι δόσεις για ένα δάνειο σπιτιού είναι κατά κανόνα ισόποσες καθόλη τη διάρκεια του δανείου αυτού, ενώ οι τόκοι της κάθε δόσης υπολογίζονται επί του ανεξόφλητου κεφαλαίου.

Επομένως, οι αρχικές δόσεις έχουν μεγαλύτερο αναλογικά ποσό τόκων και μικρότερο ποσό κεφαλαίου.

Από πού να πάρω στεγαστικό δάνειο;

Πριν επιλέξεις Τράπεζα για να αιτηθείς το δάνειό σου, θα πρέπει να έχεις μελετήσει καλά όλες τις επιλογές που σου προσφέρει η αγορά, ώστε να βρεις το κατάλληλο για σένα. Αυτό δηλαδή που ταιριάζει στις δυνατότητές σου και στις ανάγκες σου.

Τα στεγαστικά δάνεια συνιστούν μία δέσμευση μακροχρόνια, οπότε δεν είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρεις απερίσκεπτα!

Σημαντικότερος παράγοντας επιλογής είναι φυσικά το επιτόκιο. Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος του δανείου σου όπως έξοδα ενημέρωσης, έξοδα φακέλου κλπ.

Μπορώ να αλλάξω το επιτόκιο;

Μπορείς να ζητήσεις την αλλαγή του επιτοκίου σου όποια στιγμή θελήσεις. Μπορείς δηλαδή από κυμαινόμενο να το κάνεις σταθερό και αντίστροφα.

Μην ξεχνάς όμως ότι η διακοπή σταθερού επιτοκίου συνήθως επιφέρει κόστος.

Πώς μπορώ να μειώσω το στεγαστικό μου δάνειο;

Αν δυσκολεύεσαι να πληρώσεις τη μηνιαία δόση, μπορείς να κάνεις αίτηση για μείωσή της. Αυτό βέβαια αυξάνει το συνολικό διάστημα αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Ορισμένες τράπεζες κάνουν μείωση της δόσης έως 70%.

Ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στο πόσο μπορεί να επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής, ανάλογα με την ηλικία σου & το ύψος του δανείου.

Τι είναι τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια;

Τα κόκκινα δάνεια, που στη γλώσσα των τραπεζών λέγονται “μη εξυπηρετούμενα”, είναι τα δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρωθούν από τον δανειολήπτη μέσα στο συμφωνηθέν χρονικό διάστημα.

Ένα δάνειο χαρακτηρίζεται «σε καθυστέρηση» από την πρώτη ημέρα μετά την ημερομηνία καταβολής της δόσης και «μη εξυπηρετούμενο» όταν συμπληρώνονται 90 ημέρες καθυστέρησης πληρωμής της δόσης.

Πότε ένα στεγαστικό δάνειο χαρακτηρίζεται κόκκινο;

Ένα δάνειο ξεκινάει να θεωρείται μη εξυπηρετούμενο όταν οι καθυστερήσεις της αποπληρωμής του είναι πάνω από 6 μήνες.

Υπάρχουν στεγαστικά δάνεια για ένστολους;

Ορισμένες τράπεζες παρέχουν κάποια προνόμια στους στρατιωτικούς και σε όσους ανήκουν στα σώματα ασφαλείας. Ένα από αυτά είναι το αρκετά χαμηλό επιτόκιο στο στεγαστικό δάνειο, αλλά και η διευκόλυνση της αποπληρωμής του με προσαρμογή της δόσης στην οικονομική κατάσταση της εκάστοτε περίπτωσης.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για προέγκριση στεγαστικού δανείου;

Θα χρειαστείς σίγουρα:

 • Συμπληρωμένη αίτηση στεγαστικού δανείου.
 • Ευκρινή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (2 όψεις) ή διαβατηρίου.
 • Πρωτότυπο Εκκαθαριστικού εφορίας για την τελευταία οικονομική χρήση.
 • Φωτοτυπία εντύπου Ε9 (έστω και μηδενικό εφόσον έχει υποβληθεί).
 • Ε2 σε περίπτωση που έχεις εισοδήματα από ενοίκια.
 • Τραπεζική ενημερότητα αν υπάρχουν δάνεια σε άλλες τράπεζες.

Επιπλέον Δικαιολογητικά ανά περίπτωση:

Μισθωτοί – Συνταξιούχοι

 • Απόδειξη μηνιαίας πρόσφατης μισθοδοσίας / σύνταξης

Ελεύθεροι Επαγγελματίες / Επιχειρηματίες

 • Αναλυτικά στοιχεία φορολογίας εισοδήματος των δύο (2) τελευταίων ετών
 • Έντυπα Ε3 και Ε5
 • Φωτοτυπία οικονομικών στοιχείων της εταιρείας
Ποια είναι τα δικαιολογητικά για την τελική έγκριση;
 • Επικυρωμένη φωτοτυπία τίτλου ιδιοκτησίας (δηλαδή, το οριστικό συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου).
 • Φωτοτυπία οικοδομικής άδειας.
 • Φωτοτυπία του σχεδίου κάτοψης (θεωρημένη από την Πολεοδομία).
 • Τοπογραφικό Διάγραμμα (θεωρημένο από την Πολεοδομία).
 • Σε περίπτωση επισκευής/κατασκευής/αποπεράτωσης, τραπεζικό έγγραφο προϋπολογισμού εργασιών.
 • Κτηματογραφικό Απόσπασμα σε περίπτωση που υπάγεται στο κτηματολόγιο και έχει κτηματολογηθεί στο όνομα του τρέχοντος ιδιοκτήτη (το έγγραφο αυτό προορίζεται για την Εγγραφή Προσημείωσης Υποθήκης).
Ποια είναι η διαδικασία για να πάρεις στεγαστικό δάνειο;

Υπάρχουν 10 βασικά βήματα για να πάρεις στεγαστικό δάνειο:

Βήμα 1: Ενημέρωση

Μπορείς να ενημερωθείς εντελώς δωρεάν, για όλα τα προγράμματα Στεγαστικών Δανείων που προσφέρουν οι τραπεζικοί οργανισμοί, από τους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς σύμβουλούς μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας ή τηλεφωνικά και online από το intrust.gr.

Βήμα 2: Επιλογή Στεγαστικού Δανείου

Με βάση το προσωπικό και οικονομικό σου προφίλ, σε βοηθάμε να επιλέξεις την καλύτερη λύση χρηματοδότησης για την κατοικία σου.

Βήμα 3: Αίτηση για Στεγαστικό

Υποβάλεις την αίτηση ενδιαφέροντος για το επιθυμητό στεγαστικό πρόγραμμα, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οικονομική προέγκριση.

Βήμα 4: Οικονομική Προέγκριση

Σε αυτό το στάδιο, η Τράπεζα αξιολογεί τα στοιχεία που έχεις υποβάλλει (εισοδήματα, επαγγελματική κατάσταση, λοιπές δανειακές υποχρεώσεις, ποσοστό αυτοχρηματοδότησης δανείου) για να διαπιστώσει εάν έχεις τη δυνατότητα να ανταποκριθείς στις μηνιαίες δόσεις του δανείου. Συνήθως, η μηνιαία δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30-40% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματός σου.

Βήμα 5: Νομικός και Τεχνικός Έλεγχος

Πραγματοποιείται Τεχνικός και Νομικός έλεγχος του ακινήτου, δηλαδή εκτίμηση της εμπορικής του αξίας από μηχανικό της Τράπεζας & έλεγχος όλων των νομικών θεμάτων που σχετίζονται με το ακίνητο.

Βήμα 6: Οριστική Έγκριση

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Τεχνικού & Νομικού ελέγχου, λαμβάνεις την τελική έγκριση από την Τράπεζα.

Βήμα 7: Δανειακή Σύμβαση

Για την προετοιμασία των συμβατικών εγγράφων του δανείου απαιτείται η προσκόμιση του προσχεδίου συμβολαίου και του οριστικού συμβολαίου (στην περίπτωση αγοράς).

Παράλληλα, υπογράφεται η αίτηση εκταμιεύσεως και η πάγια εντολή είσπραξης της δόσης από τον συνδεδεμένο λογαριασμό καταθέσεων.

Βήμα 8: Εγγραφή Προσημείωσης Υποθήκης

Γίνεται προσημείωση υποθήκης και καταχώρηση της προσημείωσης στο υποθηκοφυλακείο.

Βήμα 9: Ασφάλιση Προσημειούμενου Ακινήτου

Ασφαλίζεται το προσημειωμένο ακίνητο. Το ακίνητο ασφαλίζεται για όλη την περίοδο του δανείου έναντι κινδύνων πυρκαγιάς, έκρηξης και σεισμού ή άλλων πιθανών κινδύνων. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο μπορεί να γίνει και ασφάλιση ζωής του δικαιούχου.

Βήμα 10: Εκταμίευση Στεγαστικού Δανείου

Πραγματοποιείται η εκταμίευση του ποσού του στεγαστικού δανείου που έχεις λάβει.

Βρες το καλύτερο στεγαστικό δάνειο!

Οι πιστοποιημένοι μας σύμβουλοι είναι εδώ για να σου προτείνουν το καλύτερο προγράμμα δανειοδότησης για εσένα!

ΣΥΓΚΡΙΝΕ ONLINE ΣΕ 1′ 

…και μείωσε το κόστος της ασφάλειας σου έως 40% σε ετήσια ασφάλιστρα.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Στεγαστικού Δανείου

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της intrust είναι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το επιτόκιο, το ποσό και τη διάρκεια του δανείου σου και να λύσουν όλες σου τις απορίες, για να επιλέξεις το καλύτερο στεγαστικό δάνειο για εσένα!

Η υπηρεσία αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

11 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This
chatαρε μαζί μας
intrust
Γεια σου 👋
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;